فائزه دوستدار در گفتوگو با خبرنگار تعاون ایسنا اظهار کرد: کنفرانس بینالمللی بخش تعاون برای اولین بار بود که در کشور به اجرا در میآمد و زحمات زیادی برای برگزاری آن کشیده شده بود منتها برخی انتظارات را برآورده نکرد و در بخشهایی با کاستیهایی مواجه بود.
وی افزود: اگرچه بیشتر مقالاتی که ارائه شد از ایران بود ولی با مطالعهای که داشتم سطح مقالات و چکیده مقالات رسیده قابل توجه بود که بخش تعاون ایران میتواند بهرهبرداری شایستهای از این مقالات و دستاوردها داشته باشد تا در آستانه سال 2012 که سال جهانی تعاون نامگذاری شده، دستاورد این کنفرانس مقدمهای برای ورود بخش تعاون کشور به این مبحث باشد.
دوستدار ادامه داد: در بحث کیفی، مقالات کشورهایی مثل مالزی و انگلیس که در زمینه تعاون موفق هستند، مورد توجه قرار گرفت چون بیشتر حول محور اقدامات عملی بود که در این کشورها برای توسعه بخش تعاون صورت گرفته است ولی مقالات ارائه شده ایران، عمدتا به صورت تئوریک و بیشتر روی کمیت مقالات و آمار تاسیس تعاونیها متمرکز شده بود.
وی افزود: اگر بخواهیم آمار تعداد اندک تعاونیها در مالزی و میزان تاثیرگذاری این تعاونیها در اقتصاد مالزی را با ایران مقایسه کنیم، فاصله بسیار زیادی داریم لذا نباید روی کمیت تعاونیها متمرکز شویم؛ آماری که وزارت تعاون از شرکتهای تعاونی در ایران ارائه کرده است، موید تشکیل 50 درصد از تعاونیها در سالهای اخیر است که در این مدت باید تاثیر وجود این تعاونیها در اقتصاد را میدیدیم ولی به ندرت فعالیت تعاونیهای تازه تاسیس و حتی تعاونیهای برتری را که وزارت تعاون همه ساله معرفی می کند، مشاهده میکنیم.
دبیر اتاق تعاون آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود دعوت نشدن رییس کل اتاق تعاون ایران به کنفرانس بینالمللی تعاون را مورد انتقاد قرار داد و گفت: اگر چه اتاقهای تعاون استانها پس از مدتها از طرف وزارت تعاون دعوت شده بودند ولی متاسفانه دعوتی از رییس اتاق تعاون ایران به عنوان نماینده پارلمان تعاون نشده بود؛ حتی اعضای هیات مدیره اتاق تعاون مرکزی که در این کنفرانس حضور داشتند غالبا آنهایی بودند که سمتهای دولتی داشتند!
دوستدار افزود: در سالهای اخیر کمتر سمینار و کنفرانسی در این سطح از سوی وزارت تعاون برگزار شده است ولی شایسته بود تا از رییس اتاق تعاون ایران نیز در این اجلاس دعوت میشد، فارغ از این ماجرا جای بسیاری از اتحادیههای بزرگ و با سابقه تعاونی در این کنفرانس خالی بود؛ اتحادیههایی که حرف برای گفتن داشتند و حضورشان در چنین برنامهای قطعا به تقویت و ارتقای بیش از پیش آن کمک می کرد.
دبیر اتاق تعاون آذربایجان شرقی این کنفرانس را به لحاظ نوع تشریفات، خدمات رفاهی و رزرو هتل با مشکلاتی همراه دانست و ابراز امیدواری کرد با توجه به اهتمام و دغدغه خاطر متولیان و مسئولان بخش تعاون برای برگزاری مطلوب این قبیل همایشها در برنامههای آینده وزارت تعاون این نقایص و کمبودها برطرف شود.
اولین کنفرانس بینالمللی ظرفیتهای بخش تعاون در روزهای 27 و28 فروردین ماه جاری با حضور مقامات بلند پایه کشور، وزیر نیرو، دبیران اتاقهای تعاون و مسئولان و مدیران اجرایی وزارت تعاون در جریزه کیش برگزار شد.
در این کنفرانس سفرای کشورهای برزیل، مالزی، سودان و ونزوئلا حضور داشتند و نمایندگانی از کشورهای زیمبابوه، اندونزی، مالزی، هندوستان، آمریکا و سریلانکا، به ایراد سخنرانی و ارائه مقاله در مورد آخرین دستاوردهای بخش تعاون کشور خود پرداختند.