پنجشنبه 15 فروردین 1404
تاریخ 1390/02/27         ساعت 11:27:41     گروه خبری اتاق تعاون استانها

دبیر اتاق تعاون استان قم گفت: تبلیغات کالاهای ایرانی متناسب با محیط تجاری و اقلیم کشورهای عراق، پاکستان و افغانستان تنظیم نشده و بروشورهای کالاهای ایرانی به زبان انگلیسی منتشر و توزیع می‌شود در حالی که زبان بومی و رسمی مردم این کشورها کردی،‌ عربی، فارسی و اردو است.
تصویر

به گزارش روابط عمومی اتاق تعاون ایران محمدتقی حاج‌ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با تشریح مزیت‌ها و فضای تجاری ایران و عراق اظهار داشت: به لحاظ بهره‌وری حداکثری از مزیت‌های تجاری ایران با کم‌وکاستی‌ها و نقائص مواجه هستیم که در روند توسعه‌ای تجارت ایران نقش تعیین‌کننده‌ای را ایفاء می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه برای حضور در بازار تجاری عراق مجبور به رقابت با کشورهایی نظیر چین و ترکیه هستیم، خاطرنشان کرد:‌ در بحث توسعه تجارت با دیگر کشورهای در حال رشد، کمی‌وکاستی‌هایی پیش‌روی بازرگانان ایرانی قرار دارد که متأسفانه به آنها کمتر بهاء داده می‌شود.
وی ادامه داد: متأسفانه تبلیغات کالاهای ایرانی مناسب با محیط تجاری و اقلیم کشورهای عراق یا پاکستان و افغانستان تنظیم نشده است چرا که اکثر کاتالوگ‌ها و بروشورهای کالاهای ایرانی به زبان انگلیسی منتشر و توزیع می‌شود در حالی که زبان بومی و رسمی مردم این کشورها کردی،‌ عربی، فارسی و اردوست بنابراین اصلاح این رویه یکی از الزاماتی است که باید به آن توجه داشته باشیم.


دبیر اتاق تعاون استان قم ضمن تأکید بر اینکه تاریخی که در کترینگ‌های کالایی لحاظ می‌شود به صورت تاریخ شمسی لحاظ می‌شود، گفت: بنابر عرف تجارت بین‌المللی، تاریخ ثبت شده بر اقلام صادراتی باید میلادی باشد در حالی که ناهمگونی‌هایی از این دست با سیاست‌های تجارت جهانی سبب شده است متقاضیان کالاهای صادراتی ایران با شبهه مواجه و تأمین ملزومات از دیگر کشورها را به کالاهای ایرانی ترجیح دهند.


وی با اشاره به اینکه نمایندگی‌ شرکت‌های خارجی در کشورهای هدف بر اساس نیاز و شاخص‌های تجاری کشورهای طرف قرارداد، کالاها و ملزومات مورد نیاز را به شرکت‌های مطبوع سفارش و وارد بازار هدف می‌کنند، تصریح کرد: ظرفیت‌سنجی و بازشناسی و به‌روزرسانی فعالیت‌های تولیدی یکی دیگر از نقائصی است که در بازار تجاری ایران به آن توجه نمی‌شود و همین امر سبب شده است بخش اعظمی از سهم تجاری خود در دیگر کشورها را از دست بدهیم.


وی افزود: در حالی دولت یا بخش بازرگانی در تأمین و پرداخت جوایز صادراتی تعلل می‌کند که در دیگر کشورها ضمن به‌روزرسانی اطلاعات، سهم جوایز صادراتی تجار و بازرگانان را در زمان عقد قرارداد تأمین اعتبار و با حدفاصل بسیار محدود پرداخت می‌کنند، اما متأسفانه تأمین اعتبار و پرداخت جوایز صادراتی در ایران با تأخیر حداقل دو ماه تا دو سال مواجه است.


حاج‌ابراهیمی با اشاره به معضل ثابت ماندن قیمت ارز و تأثیر منفی آن در مراودات تجاری، اظهار داشت: به رغم آنکه برندهای تجاری ایران برندهای شاخص و شناخته شده است اما متأسفانه به دلیل بالا بودن قیمت تمام شده در رقابت با دیگر کشورها با چالش مو‌اجه می‌شویم چرا که قیمت تمام شده کالا و محصولات صادراتی ایران در قیاس با دیگر کشورها بالاتر است.


وی خاطرنشان کرد:‌ عرصه تجاری امروز دنیا، یک عرصه کاملاً رقابتی و پیجیده است که بقا و دوام در چنین بازارهایی بدون پذیرفتن قواعد و شاخص‌های روز دنیا امکان‌پذیر نیست اما متأسفانه اهم فعالیت‌های تجاری ایران مبتنی بر فعالیت‌های سنتی و غیراصولی است، البته تجاری که مشاوران و کارشناسان تجاری خوبی دارند کمتر با چالش‌های تجاری مواجه و موفق‌تر هستند.
وی ادامه داد: خلاءهای قانونی در حمایت از تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان سبب شده است فرآیند فعالیتی تجار و بازرگانان ایرانی در رقابت با دیگر کشورها با چالش‌هایی مواجه شود که گذر  از سد این چالش‌ها به دلیل کم‌وکاستی‌ها به سادگی امکان‌پذیر نباشد.